Samlevejledning

Upgrades

Jeres printer er god - endda meget god! Men den kan blive endnu bedre med nogle ganske enkle opdateringer.

Prusa i3 Steel 3D printer

Selvom jeres printer er helt fantastisk kan den bestemt forbedres - og hovedparten af forbedringerne beskrevet herunder kan I sågar printe på jeres egen printer!

Derudover kan I konvertere jeres plastikkasse, som jeres ting har været opbevaret i, til en genial filament holder, I kan bygge et fint printer hus til jeres printer og meget mere.

Vi opfordrer jer til, hvis I selv kaster jer over at forbedre printeren med lækre 3D printede genialiteter, at uploade dem til Thingiverse og tagge dem med AUP3Steel - så kan alle søge efter dem let og enkelt.


IKEA SAMLA filament holder

I videoen herunder kan I se hvordan Thomas Sanladerer laver en genial filamentholder kasse. Den er specielt god til filamenter, der er fugtsugende, som fx PVA, PETG mv., da den er lufttæt - og tænk sig: Den plastikkasse I hidtil har brugt til at holde styr på jeres dele er perfekt dertil. Husk at få udleveret et låg med tilhørende tætningsbånd - vi har købt til jer alle!

Under videoen er der links til en række websteder med forslag til fremgangsmåder, samt et link til 3D printede clips, som passer perfekt til SAMLA 45L boksene som jeres.


Forbedret hotend holder

En afgørende parameter for hvor gode jeres prints bliver er hvor hurtigt I kan køle jeres netop extrudede plastik ned. I den version af printeren I netop har bygget, er der ingen aktiv køling, hvilket begrænser kvaliteten på jeres prints.

Hvis I printer denne hotend holder og køber en centrifugal blæser, vil jeres prints blive mærkbart bedre!

Derudover har holderen også mulighed for at montere en printet kabelholder, som kan holde styr på jeres kabler til/fra hotend'en.


Printer fødder

Jeres printer er dejlig, men den støjer en del. I kan fjerne en hel del af støjen ved at printe 2 x front og 2 x back feet, sætte dem ind i hinanden og sætte printeren derpå.

Fødderne fjerner effektivt støjen fra motorernes vibrationer - forskellen er fuldstændig fantastisk!


Display holder

Hvis I gerne vil have jeres display bedre monteret på printeren, kan I printe dette hus til det. Det vil dog kræve nogle lidt længere fladkabler, men dem kan I sagtens lave i elektroniklab.


Printer hus

Her er en guide til hvordan I kan konvertere to IKEA Lack sofaborde til 29 kr./stk til et fedt printer hus. Den store fordel herved er, at I har bedre styr på temperaturen omkring printeren, hvilket er altafgørende ift. at undgå warping, hvor printet slipper heatbeden undervejs ved større prints.

Guiden er lavet af en af de tidligere deltagere til AUP3Steel kurset og passer derfor perfekt til vores printer!


Webserver

En superfed måde at monitorere og kontrollere jeres printer på er at bruge en Raspberry Pi forbundet til jeres Arduino Mega. Herved kan I uploade STL filer trådløst, styre temperatur mv. og sågar koble et USB kamera på, så I kan monitorere printeren på distancen.

Der er to fantastiske konkurrerende web servere på markedet - Astroprint og Octoprint. Astroprint har det flotteste GUI, men er ikke helt så konfigurerbart - Octoprint kan alt men ser ikke helt så godt ud.

Astroprint

Octoprint


Kommentarer

Hvis I har kommentarer eller forslag til forbedringer af informationen her på siden, så byd endelig ind: